Whiskyklubben Angels Share

Whiskyklubben Angels Share

The spirit of hygge

Turrapport - Isle of Skye 2019

Skotlandsturen i 2019 gik til Isle of Skye. Øen ligger i det nordvestlige hjørne af Skotland i whiskydestilleriet Highland, og vi glædede os til besøg på Talisker Distillery og en masse storslået natur.

Vores rejserute gik fra Billund til Edinburgh, hvor vi indlogerede os, som traditionen er, på Castle Rock Hostle i Edinburghs gamle bydel. Vi har endda et fast værelse, vi altid overnatter i. Her bliver du sat tilbage i tiden med udsigt til Edinburgh Castle, hvor det berømte Edinburgh Tattoo spilles, og med gamle ridderrustninge på gangene. Sovesale og fælles badefaciliteter får dig til at føle dig ung igen.

When in Edinburgh, så skal man naturligvis rundt og se, og blandt andet kigge ind ad vinduerne hos verdens angiveligt største whiskyshop “The Scotch Whisky Experience” før det var tid til et godt glas guiness og sen aftensmad på en lokal pub.

Dagen efter startede tidligt, for der er en lang køretur til Isle of Skye. Selv om Skye er en ø, behøver du ikke sejle, da Skye Bridge fører dig fra fastlandet til øen.

Denne gang som på tidligere ture til Skotland boede vi på B&B. Her blev vi opvartet af den skønneste skotte, som lavede morgenmad cooked-to-order. Hvad mere kan man ønske.

Før afrejse var vi helt afklaret med, at vi kun kunne besøge ét destilleri på turen – Talisker Distillery. Her havde vi booket en udvidet rundtur med efterfølgende whiskysmagning. Den udvidede del bestod blandt andet i at komme ud bag ved for at se køletankene. Naturligvis kom vi forbi deres lagerhaller, som har masser af fade liggende og bare ventende på, at tiden går. Der er næsten noget poetisk over lagring af whisky.

Isle of Skye 2019, Talisker

Med destilleribesøget vel overstået, og beriget om Taliskers skønne whisky, kom turen til naturoplevelser. Og dem er der mange af på Skye.

Hvis du kommer til øen, skal du helt sikkert til Old Man of Storr. Der er en god lang gåtur i terræn, men oplevelsen er det hele værd.

Du skal også gøre stop i  Portree, som er den skønneste lille by.

Og ellers står den på hav, vandfald, og barske klipper hele øen rundt.

På vejen tilbage til Edinburgh gjorde vi stop ved Ben Nevis Distillery, for at konstatere, at alt var lukket. Vi havde nu heller ikke satset på et besøg, og vi kunne få det obligatoriske gruppebillede foran destilleriet alligevel.

Isle of Sky kan anbefales til både whiskynydere og naturelskere.